divendres, 29 de gener del 2010

No ho sabia

Llegeixo en un article d'un diari secundari friburguès tot d'informacions relacionades amb els biocarburants que m'han interessat i que resumeixo en aquest post, per si algú té la paciència i l'interès compartit com per llegir-s'ho. Que consti que tot plegat ho escriu una ignorant en la matèria...

Els biocarburants, que havien de solucionar la pobresa, la fam i el canvi climàtic, tenen cops amagats.

-En els darrers dos anys, el nombre de persones que pateixen fam al món ha augmentat en 115 milions. És increïble, no, aquest xifra? 115 milions més de persones que no tenen res per menjar. La causa? La demanda de biocarburants i el preu rècord del petroli. Els biocarburants, per tant, provoquen que la fam augmenti. No ho sabia.

-La combustió de biocarborants allibera una quantitat de diòxid de carboni equivalent a la que poden assumir les plantes, però com que calen grans superfícies cultivables per als monocultius, es cremen boscos sencers, cosa que genera l'alliberament de molt més diòxid de carboni. Els biocarburants, per tant, sovint són nocius per a l'ecologia. No ho sabia.

-Si tota la superfíce agrícola del planeta es destinés a la producció de biocarburants, només s'aconseguiria un 10 o un 20% de l'energia que actualment s'utilitza per a la conducció de vehicles. Els biocarburants, per tant, no són la solució del problema energètic. No ho sabia.

Alternatives? Els carburants que provenen dels residus agrícoles o d'olis de fregir reciclats. A Suïssa, per exemple, els camions d'una cadena de supermercats molt coneguda ja circulen parcialment amb olis d'aquests tipus. No ho sabia, tampoc.

Tinguem-ho clar, però: la solució més eficaç passa necessàriament per reduir el consum energètic, cadascú en la mesura de les seves possibilitats.

Això sí que ho sabia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada