dijous, 15 d’abril del 2010

Bromes suïsses

El títol d'aquest article ja ho és, una broma, perquè si alguna cosa no tenen els suïssos és sentit de l'humor.

En qualsevol cas, a mi sí que m'ha vingut de gust posar un toc d'humor al blog avui, tot i que ja aviso a lectors sensibles que el llenguatge serà una mica brut. I és que, em sap greu, però a Suïssa hi ha uns quants racons amb noms curiosos...

Per exemple, a Fribourg tenim un dels barris més populars de tot el cantó, conegut per la gran caserna militar que el presideix: és la Poya. Sí, sí, ho heu llegit bé, el barri es diu exactament així: La Poya.

Ara que, si ho preferiu, podeu visitar el poble de Gland, molt a prop de Ginebra. I per acabar-ho d'arrodonir, per què no feu una passejada pels Collons, a la zona del Valais?

Però no voldria deixar-ho aquí, la veritat. Prefereixo acabar amb altres topònims curiosos i molt més inofensius.

Zug és la capital del cantó amb el mateix nom. La qüestió és que aquest nom vol dir "tren" en alemany i, és clar, sentir en un tren "Ich bin im Zug nach Zug" o, el que és el mateix, "Sóc al tren anant cap a Tren" té la seva gràcia.

D'altra banda, al cantó de Fribourg hi ha un poblet anomenat Misery, que dius: "Caram! quina il·lusió, viure-hi, oi"?

I finalment, per donar un toc de romanticisme al tema, podeu passar una vetllada excel·lent a Kusnacht o, el que és el mateix (llàstima d'una "s" que hi falta), a Petó-de-bona-nit.

Heu vist? N'hi ha per triar i remenar!

Doncs això, un Kusnacht a tothom i totdon!

1 comentari:

  1. jajajaja!!! m'encanta!!! aquí tenim un poble que es diu ultramort!!!

    ResponElimina