diumenge, 11 d’octubre del 2009

Foodscapes (Paisatges comestibles)



Foodscapes (la unió dels mots anglesos 'food' i 'landscapes') és l'últim crit en fotografia. El responsable n'és un anglès de Kent, Carl Warner, al qual feia referència a la meva secció "Als meus prestatges" de fa uns dies.

Aquest innovador fotògraf ens proposa una sèrie d'imatges creades minuciosament i amb tota mena de detalls a partir d'ingredients naturals que ell mateix selecciona acuradament i compra als millors mercats del seu país. Després, dissecciona i prepara els aliments amb una delicadesa extrema per a crear imatges d'una bellesa i una creativitat extraordinàries.

Evidentment, la crítica és fàcil: per què llençar tant de menjar només per a objectius purament artístics? La seva resposta és contundent: ell crea i, amb els fons que recull, patrocina cursos de nutrició a escoles angleses.

L'origen de la seva proposta rau en el fet que cap dels seus quatre fills és amant de les verdures ni de les hortalisses. Així, per convèncer-los de la importància de menjar de manera sana i equilibrada, els va regalar aquest recull d'imatges que ara publica en un llibre amb aquest títol: Foodscapes.

N'hi ha per a tots els gustos, fins i tot per a no vegetarians; amb cansalada, embotit, pa, etc. Això sí, cent per cent natural, tot plegat!

Us en deixo un parell d'exemples i us remeto al link per si en voleu saber més...

http://www.carlwarner.com

(per veure els Foodscapes heu d'anar a la secció 'Print Sales')

Bon profit!

(Thanks, Adam, for the info. Absolutely delicious, as I once told you! Keep contributing ideas, please!)

2 comentaris:

  1. hola!!!

    a mi aquest senyor de les verdures em fa una mica d'angúnia, però l'altra foto m'agrada molt, amb els globos de fruita i el carret amb rodes de xampinyó. :-D

    un petonet!

    ResponElimina
  2. Dona, tampoc no és tan nou... el senyor Domenico Arcimboldo, en pla segle XVI, va fer una cosa molt curiosa amb plantes i fruites per retratar rostres humans... fes-hi una ullada!

    ResponElimina