dimecres, 25 de gener del 2012

Quin fàstic!

Res més. Són les dues paraules que m'ha suscitat avui una certa sentència judicial espanyola.

dissabte, 21 de gener del 2012

Quin mal gust!

Ahir divendres els alumnes van voler sorprendre els professors amb una iniciativa que jo vaig trobar particularment brillant, sobretot per la frescor i la gràcia amb què va ser duta a terme. Sincerament, dels suïssos no m'ho esperava gens.

La qüestió és que els grups equivalents al 4t d'ESO i els dos batxillerats (parlem, per tant, d'alumnes de 16, 17 i 18 anys) es van posar d'acord discretament (tot el claustre era a la lluna!) per instaurar el que ells van voler anomenar "la jornada del mal gust". O sigui, que van venir vestits sense anar disfressats però amb les combinacions més estrambòtiques i francament lletges que van poder inventar. Hi havia diademes daurades amb llaços i flors, pantalons taronges amb camises vermelles, faldilles amb mitjons blancs i sabates negres, estampats de flors sobreposats a ratlles i quadres, etc.

El millor de tot és que ells van actuar amb absoluta normalitat, seguint el ritme de les classes habituals i mostrant-se especialment amatents amb el professorat que, sorprès com jo, va reaccionar amb molta simpatia i cap mena de censura (hi havia nois vestits de noia, ulleres grandioses, barrets, banyadors, xancletes, etc.). Van posar una nota de color i de bon humor a un dia que, a més, era gris i plujós.

El que personalment valoro més és que fessin això en una setmana en la qual havien tingut horari escolar normal (de 7:45 a 16h), assajos al vespre (de 19h a 21.45 cada dia al llarg de les dues darreres setmanes) i dos concerts previstos per aquest cap de setmana, en què les tres classes actuen juntes a l'auditori de l'escola. I encara van tenir humor d'organitzar aquesta moguda per divendres? Chapeau!

Una bona alenada d'aire fresc per començar bé el trimestre.

dijous, 12 de gener del 2012

12.1.12

Estreno el 2012 amb data cap-i-cua. I amb un gener ben calurós, a Suïssa: encara no hem baixat dels zero graus! I no hi neva! Per mi, tot un regal. Per als suïssos, un desastre. Per l'esquí i per la natura!

Estreno el 2012 amb uns alumnes que han tornat més desperts que mai, més assedegats de coneixement que mai i més exigents que mai. Ja cal que em posi les piles, doncs!

Estreno el 2012 amb uns regals de Nadal i Reis més especials que mai: poc materials, en general, però emocionalment molt importants. Gràcies a tothom que ho heu fet possible!

Estreno el 2012 amb una pila de lectures pendents que no sé ni per on abordar, de tant interessants totes elles. I amb pel·lícules a la cua, novetats musicals per descobrir, exposicions per visitar, espectacles per veure...uf, uf, uf!

Estreno el 2012 amb una colla de fotografies per ordenar, imprimir, arxivar...se m'acumulen per tot arreu! Mal invent, això de les càmeres digitals. Abans anaves a la botiga amb el teu carret de 24 o 36, el revelaves, posaves a l'àlbum les millors fotografies i llestos!

Estreno el 2012 encara sense Facebook, sense Twitter, sense Blackberry, sense Ipod i sense Ipad. Però sóc aquí, eh? No he desaparegut del món real. Si de cas, no apareixo al món virtual, que és ben diferent.

Estreno el 2012 amb vosaltres. Per si voleu que el compartim...

Molt bon any per a totes i tots. De tot cor.